Informații și recomandări privind lentilele Nikon

În această secțiune aflați despre serviciile Nikon și cum să aveți grijă de lentilele Dvs., cu Ghidul de Întreținere a Lentilelor.


 

1. Cum să am grijă de lentilele Nikon

Lentilele Nikon sunt realizate cu o atenție deosebită și beneficiază de știința unică pe care o are Nikon în concepția și fabricația aparatelor optice. Prin grija acordată zilnic lentilelor Dvs., asigurați menținerea performanțelor lor o lungă perioadă de timp.

Vedeți toate informațiile necesare în Ghid Întreținere Lentile.

2. Ce garanție au lentilele Nikon?

Pentru orice întrebare privind garanția lentilelor Dvs. vă rugăm să vă adresați opticianului Dvs., care va răspunde pe măsura așteptărilor Dvs.

3. De unde știu că lentilele Nikon sunt autentice?

Lentilele Nikon sunt disponibile numai în magazinele de optică partenere selecționate de noi (vedeti pagina Parteneri Nikon). Fiecare pereche de lentile Nikon este însoțită de un certificat de autenticitate, pe care sunt tipărite numele magazinului (sau al Dvs.), tipul de lentile și dioptriile. Cereți-l opticianului dacă acesta a uitat să vi-l dea.

Ghid Întreținere Lentile

Aceste recomandări sunt valabile pentru toate lentilele Nikon.

Îngrijiți cu regularitate lentilele Dvs.

 • Pentru a șterge lentilele folosiți numai laveta Nikon primită cu certificatul de autenticitate la livrarea ochelarului.
 • Nu ștergeți niciodată lentilele cu tricoul, cravata, cămașa, prosopul, șervețele de hârtie, etc.
 • Utilizați laveta Nikon numai pentru a șterge lentilele, păstrați-o curată permanent, în tocul ochelarilor.
 • Evitați ștergerea uscată a lentilelor. Ideal este să le treceți prin jet de apă înainte de a le șterge, pentru îndepărtarea prafului și impurităților care sunt pe lentile și care pot produce zgârieturi.
 • Spălați zilnic lentilele dimineața sau seara, în apă călduță cu săpun lichid și ștergeți-le imediat cu laveta Nikon. Nu utilizați săpun cu emolienți grași, de tip ulei de…, care nu degresează bine.
 • Nu utilizați niciodată solvenți organici sau soluții de curățat agresive, care atacă materialul lentilei și le deteriorează iremediabil.
 • Dacă pe lentile ajung diverse lichide (picături de ploaie, suc, băuturi) sau produse cosmetice, spălati-le și stergeti-le cât mai repede. Uscarea acestor picături pe lentile formează pete care apoi se curăță mai greu, sau și mai grav, oxizii rămași pe lentile pot ataca tratamentul sau materialul lentilei.

Nu expuneți lentilele la căldură

Nu expuneți niciodată lentilele la temperaturi ridicate sau la schimbări bruște de temperatură (saună, cuptor mașină gătit, uscător par, bordul automobilului). Căldura excesivă (peste 60 grade Celsius) distruge tratamentul și deformează materialul lentilei.

Cum folosesc ochelarii?

 • Folosiți ochelarii ca pe un instrument optic sensibil, numai în activitățile normale. Pentru activități specifice lucrative sau recreative (bricolaj, grădinarit, sport de orice natură, off road & enduro etc.) folosiți ochelari special concepuți pentru aceste activități.
 • Când nu utilizați ochelarul, puneți-l în toc; laveta pentru șters trebuie  stea de asemenea numai în tocul ochelarului.
 • Nu puneți ochelarii în buzunarul de la piept sau direct în geantă, servietă, sacoșă, etc. Sigur rama se va deforma sau se va rupe și se vor zgâria lentilele.
 • Nu puneți niciodată ochelarii pe pat, scaun, canapeachiar dacă sunteți singur în cameră, cineva se va aseza pe ei! 

Sus